Fire medaljer under Wroclawia Grand Prix

Jeg har fått trent veldig bra i vinter, og visste på forhånd at jeg var i veldig god form før jeg satte meg på flyet til Polen. Men skytesporten fungerer sånn, at du er nødt til å ha hodet med deg, til enhver tid. Det spiller ingen rolle hvor god du er teknisk, hvis du bryter totalt sammen og gjør fullstendig i “buksene” når det blir spennende. 

I så måte er internasjonale konkurranser, på mange måter, den perfekte øvings arenaen for slike situasjoner. Det er i utlandet og ofte mot sterk motstand, ukjent bane, ukjente omgivelser og miljø. Alt dette er med på å gjøre at man ofte kommer i en litt annen mental sone, enn den man har i konkurransehverdagen her hjemme. I tillegg kommer selvsagt finalene, som jo har større og større trøkk internasjonalt og avhengig av størrelsen på konkurransen. 

Selv har jeg ofte slitt med å få ut potensialet mitt i utenlandske konkurranser, sammenliknet med hva som har vært tilfellet på hjemmebane. Siden det snart er avreise til sesongens første verdenscup, var jeg nødt for å teste den mentale konkurranseformen i utlandet og spesielt i finalene. 

Målsettingen var å få god finale-erfaring, ikke ta ting så alvorlig og fokus på å gjennomføre de tekniske detaljene slik jeg har gjort på trening i vinter. Dette klarte jeg tidvis utrolig bra, og når medaljer eller resultater ikke er et hovedfokus, så blir jo nettopp resultatene gode. Under følger en rask gjennomgang av de fire konkurransedagene. 

Helmatch nr 1 

Personlig rekord i knestående med 398 poeng og 30 innertiere. Bruker litt lang tid på å roe ned kroppen i starten, men kommer etterhvert i en utrolig god flytsone hvor jeg gjør ting teknisk riktig, nesten uten å tenke. 396 poeng i liggende, etter litt småtrøbbel med stillingen underveis. Skivene på banen sto veldig høyt, og jeg måtte justere en god del på mine vante innstillinger for å få ting til å stemme. Fulgte strålende opp på stående med 389 poeng og 1183. Suverent beste resultat innledende. 


Første konkurransedag endte med sølv på helmatchen i finalen etter beste kvalifiseringsresultat innledende. Den regjerende verdensmesteren Thomasz Bartnik vant og evigunge Rajmond Debevec på bronseplass.

I finalen måtte jeg skyte ut den første fem skudd serien på kne for å komme ordentlig i gang. Måtte på en måte få ut de første fem skuddene, før man klarte å roe seg ned og forstå at dette ikke var farlig. Etter en litt beskjeden åpning med 50,5 poeng, så økte bare poengsummene på hver eneste serie hele veien og etter de  fem første skuddene i stående var jeg i ledelsen. Klarte også å slippe meg løs på enkeltskuddene i stående, men fikk litt for mye puls på sisteskuddet. Da smatt polske Thomasz Bartnik forbi etter en solid avslutning, men sølv med sterke 461,5 poeng var likevel en flott opplevelse. 

Luftrifle 

Veldig god oppvarming og forberedelser sammen med Benjamin Tingsrud Karlsen. Brukte også her litt lang tid i starten, da konkurranseskuddene startet, men kroppen fungerte bra og jeg fikk en god start på de første 20 skuddene. Så begynte jeg dessverre å henge meg for mye opp i monitoren, da jeg fikk noen tynne tiere og gode niere, som jeg skjønte lite av. Da falt jeg ut av modus og kom inn i en skikkelig blindsone. Det eskalerte med en åtter på skudd 41, og jeg var plutselig skikkelig ute å kjøre. 
Da tok jeg lang pause og når jeg inntok stilling igjen hadde jeg 19 skudd igjen på 17 minutter. Da måtte jeg bare kjøre på og gi fullstendig beng i resultatet, for å bli ferdig i tide. Det lønte seg. Kun tiere på de siste 19 skuddene og solide 105,5 poeng på siste 10 skudd ga 622,4 poeng og finaleplass. 


Etter en litt berg og dalbane i kvalifiseringen, skjøt jeg min beste gjennomførte finale noensinne på 10m luftrifle. Bartnik tok sølvet, mens Rafab Aukaszyk, også fra Polen, tok bronse. 

Denne luftfinalen er nok den beste jeg har gjennomført noensinne. Hadde kun en målsetting og det var å finne tilbake til den sonen jeg hadde, på mine siste 19 skudd innledende. Det ble litt spennende etter første fem skuddserie, da jeg var i ledelsen med 52,7 poeng, men klarte heldigvis å riste dette raskt vekk ved å bruke pusten godt, samt være tøff på avtrekkeren. Med 2×10,7 som avslutning smatt jeg forbi Thomasz Bartnik og vant med 250,8 poeng. 

Helmatch nr 2 

396 i kne, 398 i ligg og 389 i stå – 1183 poeng og igjen beste innledende resultat. En helt fantastisk periode i stående med kun ett poeng borte fra skudd nummer 8 til 31. Hadde massiv selvtillit, stolte på teknikken, trakk av konstant på rett tidspunkt og var helt rå i avleveringen. Avsluttet dessverre svakt med 94 på siste 10 skudd. Da klarte jeg ikke være like offensiv, i tillegg til at kroppen begynte å bli sliten. 

I finalen denne gangen var jeg mer på hugget fra starten av og var egentlig i føringen hele veien, fra start til slutt. Litt tynn avslutning på de to siste skuddene i stående, da jeg ikke klarte å roe ned kroppen tilstrekkelig. Men bortsett fra det, var dette en ny solid gjennomføring under et bra trøkk. 460,9 poeng og seier med 1,4 poeng til Bartnik, 


Best i både kvalifiseringen og finalen på den andre helmatchen. Sølv til Bartnik og bronse til Debevec. 

60 skudd liggende 

Siste konkurranse var 50m liggende på søndag. En øvelse som dessverre er tatt vekk fra OL-programmet, og ble i så måte et “kosestevne”. Gjennomføringsmessig gikk det litt i rykk og napp, men jeg var veldig flink til å nullstille når jeg faller ut av min gode tekniske sone og klarte i stor grad å holde lenge på de gode periodene. Beste innledende resultat med 627,2 poeng (598 på heltall) og klar for ny finale. 

På de 24 finaleskuddene skjøt jeg bare tiere, men det ble for tynt på desimaler til å gå helt til topps. Evigunge Rajmond Debevec var her i en helt overlegen klasse, og jeg tror ikke jeg hadde kunnet røre ham, selv med en bedre gjennomføring i dag. Debevec endte på 252,4, mens jeg tok sølvet på 249,8 poeng. 

En utrolig bra uke er gjennomført. Nå gjenstår det bare å trene på de rette tingene, samt å samle nødvendig overskudd før avreise til New Dehli søndag 17. februar. 

Samtlige resultater fra Wroclawia Grand Prix finner dere på denne linken


En strålende tur sammen med Benjamin Tingsrud Karlsen. Vi var et godt norsk team i Polen med gode tekniske og motiverende samtaler, selv om vi var konkurrenter på standplass. Benjamin er førsteårssenior og tok tre 4.plasser under stevne. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg