DFS-skyting: Seier i finalen av Lapua-cup og 350 poeng i Spydeberg

Det har vært mye trening og få konkurranser de siste dagene, noe som også har vært planlagt med tanke å være i best mulig teknisk form til verdenscupen i India. 

Den eneste planlagte konkurransen var finalen av Lapua-cup, som ble arrangert på søndag. Dette er nasjonal DFS-skyting med sauer på 15m. Lapua-cup er for skytterlag i Akershus, Hedmark og Oppland, hvor man skyter innledende runder på hjemmebane og sender inn resultatene til arrangøren: Sørskogbygda skytterlag. De åtte beste i hver klasse samles til finale på Stange og Romedal sin bane. 

Solid innskyting

Jeg var med i finalen i fjor, da lyktes jeg ikke og endte på en 5. plass etter mange skeive serier på innledende skyting. I år vant jeg de innledende rundene suverent, og var storfavoritt i finalen. Ettersom jeg har hatt et stramt treningsprogram med både luftbørsa, 50m børsa, fysisk trening og mentalt på Olympiatoppen, så ble det vanskelig å finne tid til å skyte inn saueren til finaledagen. Da jeg plutselig hadde fri på onsdags kvelden, så dro jeg til Ås og Spydeberg, som arrangerte vinterstevne i midtuken, for å ta innskytingen der. 

Det ble en meget godt innskyting. Kort oppsummert: To banerekorder, to stevneseiere og ett poeng borte totalt på begge stevnene. 349 poeng i Ås og 350 poeng i Spydeberg. Det ble hele 25 sentrum i Spydeberg, noe som er personlig rekord. Dette var tredje gang jeg skjøt 350 poeng på DFS-innendørs 15m i et åpent stevne. Første gangen var i Fet november 2016, mens andre gangen kom i Drammen desember 2016. Jeg har også skutt 350 poeng tre ganger i cupskyting tidligere, men cupskyting er ikke regnet som offisielt åpent stevne. 

Resultater fra Ås finner du her

Resultater fra Spydeberg finner du her


350 poeng (25*) i Spydeberg er personlig rekord med saueren på 15m DFS-skyting. 

Forsvarte favorittstempelet  

I selve finalen på søndag, så klarte jeg å forsvare favorittstempelet mitt. Merket at jeg slet litt med avslapping i kroppen, så jeg måtte jobbe mer med pusten enn vanlig. Prøveskuddene mine var langt fra gode, men jeg klarte å skjerpet fokuset og få kroppen i modus da de tellende seriene begynte. 249 på 25-skudden med en 9,9 på kne, var solid. På de ti siste finaleskuddene ble det 98 av 100 poeng. Landslagskollega Katrine Lund skjøt her 100 av 100, men ettersom jeg ledet med tre poeng, så berget jeg seieren med ett hårfint poeng. 

Mandag og tirsdag er det nye treningsdager før jeg onsdag setter meg på flyet til Polen og Wroclawia Grand Prix. Det skyter jeg totalt fire konkurranser, som er med i planen for å få en siste ordentlig konkurransetest før verdenscupen i New Dehli. 

RESULTATER fra finalen finner du HER


Landslaget dominerte i Lapua-cup finalen. Undertegnede med 347 og landslagskollega Katrine Lund med 346. Tredjemann, Bent Ove Løvåsen, hadde 342 poeng. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg