EM i luftrifle går uten meg på standplass i år

Kisen Open, som ble arrangert forrige helg, var uttak til årets EM i luftrifle. Mesterskapet går i Osijek (Kroatia) i mars. 

10m har bestandig vært min desidert svakeste internasjonale øvelse, og jeg har egentlig aldri vært i nærheten av å kvalifisere meg til verken EM eller VM i denne grenen tidligere. I høst og vinter har jeg derimot “stått opp fra de døde” med luftrifla og har aldri før levert så gode resultater som nå. Det viste jeg også under Kisen Open, og plutselig var jeg i aller høyeste grad med i diskusjonen om en EM-plass. 

Superjevnt om den siste EM-plassen

Likt som i verdenscup, kan hver nasjon kun stille med tre skyttere per gren i et Europamesterskap. Henrik Larsen og Endre Hagelund var forhåndsuttatt i senior menn, så i realiteten kjempet resten av feltet om en ledig EM-plass. Etter innledende resultater og finaleresultater, over to dager, var det superjevnt mellom følgende fire skyttere: Øyvind Solbrekken Flatla, Are Hansen, Benjamin Tingsrud Karlsen og undertegnede. 

Jeg ble her ikke vurdert inn som tredjemann på EM-laget. Jeg fikk tilbud om å være med til verdens største åpne luftkonkurranse, IWK München, i neste uke. Den plassen valgte jeg å takke nei til, og jeg prioriterer da heller tøff trening her hjemme de neste to ukene.  Det er selvsagt alltid kjipt og ikke bli tatt ut, men det er ingen kvoteplasser å kjempe om i årets EM på 10 meter. Det er det derimot i New Dehli, i slutten av februar, sesongens første verdenscup. Her skal jeg skyte både 10m luft og 50m helmatch. 

Får fin test i Polen

Etter to uker med tøff trening, går ferden først til Polen og Wroclawia Grand Prix. Her skal jeg skyte totalt fire konkurranser, tre på 50m og en på 10m, inkludert finaler for de åtte beste. Det blir en fin teknisk og mental test, før verdenscupen i India.

Videre er jeg også forhåndsuttatt til å skyte 50m helmatch i sesongens andre verdenscup. Den går i Bejing i slutten av april. Før den tid er det både NM på 10m og et internasjonalt 50m stevne i Dortmund, som jeg skal delta på. Det er med andre ord svært mye å se fram i mot. Men nå lader jeg først og fremst opp til to uker med tøff trening og gode forberedelser på hjemmebane. 

Du kan lese alt om uttaket til EM 10m luftrifle på denne linken HER. 
Sjekk også denne linken for uttakskriterier rifle sesongen 2019.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg