Tre personlige rekorder på to dager

Det er det også god grunn til. For tre personlige rekorder på to dager, det er ikke hverdagskost, når man er på det nivået som jeg er nå. Et solid treningsarbeid ligger selvsagt i bunn, men også knalltøff jobbing, med tekniske detaljer og mental tankegang, på standplass underveis. Tar man da med selvtilliten jeg får i skytingen underveis, som får meg til å føle meg helt “King Kong”, da er det mulig.

Når tierne detter inn en etter en, får jeg en utrolig følelse av vinnerinnstinkt, eufori og en følelse av å nesten være uovervinnelig. Da tørr jeg automatisk å slippe meg mer løs, kommer i flytsonen, gjør ting på automatikk uten å tenke konsikvenser. Teknikken går av seg selv. Det flyter. Da blir det også lettere å skyte godt. 

Det høres kanskje enkelt ut, men krever som sagt solid arbeid over tid, samt mye erfaring og den nødvendige troen på seg selv. 

Fra famlende til fantastisk

Slike følelser som dette, var det jeg satt igjen med etter tirsdagens 10m luftstevne på Trosterud og onsdagens 50m stevne i Fredrikstad. Vi tar førstnevnte konkurranse først. 

Jeg startet konkurransen litt famlende. Ingen spesielt gode prøveskudd, middels balanse og generelt litt strevsomt med å få holdeområde slik jeg vil ha det. Da blir man fort defensiv i teknikken, når ting ikke flyter slik jeg ønsker at det skal. Jeg startet de to første seriene med 103,0 og 103,6 poeng – altså, litt over 10,3 av 10,9 poeng i gjennomsnitt. I utgangspunktet ingen katastrofe, men generelt for svakt for å kunne snuse på et toppresultat. 


Avbildet med EM-klare Endre Hagelund etter tirsdagens luftstevne i Oslo. Hagelund ble best på stevne med sterke 628,7 poeng. 

Etter noen pauser og nullstilling, så bestemte jeg meg bare for å gi fullstendig beng i resultatet på konkurransen og ta de gjenværende 40 skuddene som en treningsgjennomføring med faste fokusområder på hvert skudd: Fast grep med høyre hånd, kjenne at børsa var limt i høyre skulder, samt jevnt trykk på avtrekksfinger. 

Det fungerte bra, og plutselig var jeg i den berømte flytsonen som jeg beskrev over. Jeg var også rå på timing, og visste eksakt i følge siktebildet mitt, akkurat når jeg skulle trekke av. Selv om det ble pulsøkning mot slutten, så var jeg sta og fast bestemt på å holde trøkket og tempoet i teknikken oppe. Det viste seg å bli gull verdt. 420,9 poeng i avslutning og 627,5 poeng totalt (598 poeng på heltall). Pers med 1,6 poeng på desimal og med 3 poeng på heltall. Rå følelse! 

“Riktig resultatfokus”  

Onsdag gikk turen til Fredrikstad for et lokalt 50m stevne i yndlingsøvelsen 120 skudd helmatch og 60 skudd liggende. Min første 50m konkurranse siden Romjulsstevne i Alfhallen. 

Her fortsatte oppturen med glans. 397 poeng av 400 i knestående, 400 av 400 i liggende og 390 av 400 i stående ga 1187 poeng. Personlig rekord med 3 poeng på helmatch innendørs. På 60 skudd liggende ble det bare tiere: 600 av 600. På desimaler ble det 630,3 poeng (rett over 10,5 av 10,9 poeng i snitt på hvert skudd). Hårfin personlig rekord med 0,1 poeng. 


Glad gutt etter stevne i Fredrikstad, tross for en hårfin 9,9 på siste skuddet. 

Liggende kunne jeg knapt ha gjennomført på en bedre måte. I knestående og stående, har jeg nok hatt bedre balanse og avslapping i kroppen tidligere. Men, som tidligere beskrevet over, så var jeg rå på å få den riktige selvtilliten ved å komme inn i min egen boble av flytsone når de gode skuddene tikker inn. Ingenting er bedre enn når både teknikken og selvtilliten stemmer på samme tid. 

De få gangene jeg tenkte på resultat, og ikke på teknikk underveis, så gjorde jeg også det på helt rett måte. Jeg satte 1190 poeng som et tøft mål, og kjempet mot det. Der hvor jeg tidligere ville blitt nervøs, da jeg lå an til bestenotering på 1184 poeng, så var det nå en langt høyere sum jeg hadde fokus på. Når det ikke gikk, med 11 skudd igjen, så faller skuldrene litt ned. Resultatfokuset forsvinner og man kommer ofte automatisk inn på rett teknisk spor igjen. Høres kanskje rart ut, men ofte fungerer det slik. 

Nå er det bare å fortsette å jobbe med de riktige tingene i treningsarbeidet fram mot sesongens første verdenscup i India. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg