Swedish cup airguns 2019

Swedish Cup er Nordens desidert største konkurranse i luftvåpen, både for pistol og rifle. Eliten fra alle de nordiske landene, samt noen til samles hvert eneste år i starten av januar, til dyst i den svenske byen Sävsjø, og i år endte det totale deltakerantallet på rett under 500. 

Selv om luftrifle er min svakeste internasjonale gren, så har stevne blitt en fast tradisjon. Jeg deltok på stevne for første gang i 2008, da jeg gikk mitt første år på NTG Kongsvinger, og har deltatt på stevne hvert eneste år siden den gang. 

Høyere finalegrense

Nivået i senior menn hadde tatt seg bra opp dette året. Alle tre konkurransedagene gikk finalegrensen blant de åtte beste på 622,8 – 622,9 poeng, hvilket tilsvarer et snitt på 10,38 poeng av 10,9 mulige på hvert eneste skudd på øvelsen 60 skudd stående. Jeg leverte 620,6 på dag 1, 620,5 på dag 2 og 621,7 på dag 3. Siste konkurransedag ble den beste med en 13.plass av 55 deltakere, totalt 1,1 poeng fra finaleplass. 

Jeg har kun vært i finale på Swedish Cup to ganger tidligere, 8.plass i 2015 og 6.plass i 2017. Den gangen hadde jeg 619,9 innledende i 2015 og 620,7 i 2017, så nivået på finalegrensen har i år økt betydelig, sammenliknet med tidligere. 

Med tanke på at jeg på de tre siste luftstevnene, hjemme i Norge før avreise, hadde prester 623,2 – 623,9 – 622,2, så var det litt skuffende og ikke få finaleplass i år. Likevel så får man prøve å fokusere på det positive, og det er at bedringen med luftrifla er betydelig, sammenliknet med hva det har vært. Siste konkurransedag hadde jeg også 595 på heltall – 55 tiere og 5 niere, men mange av tierne ble dessverre for tynne. 

Flere norske medaljer

Det ble levert flere solide norske prestasjoner under stevne. Best av alle var junioren Vegard Sveen Nordhagen, som tok to gull og ble beste rifleskytter totalt sett, uavhengig kjønn og klasse. Nordhagen har hatt en eventyrlig framgang i høst og banker på døren for verdenscup i seniorklassen denne sesongen. Jeanette Hegg Duestad kom hjem med en gull og en sølv, også i juniorklassen. Jenny Stene sikret sølv og bronse, mens Karoline Hansen skjøt inn ett gull i senior kvinner. I senior menn ble det en bronse til Øyvind Solbrekken Flatla og Benjamin Tingsrud Karlsen, mens Henrik Larsen sikret seg en sølvmedalje. 

Alle resultater fra årets Swedish Cup finner dere HER 

Neste konkurranse er Kisen Open kommende helg i Alfhallen, også det på 10m luftrifle. Det stevne er også uttak/vurdering til årets EM 10m. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg