To finaleplasser under årets Fredrikstad Open

Totalt 74 deltakere stilte til start under årets Fredrikstad Open i Rolvsøyhallen, fordelt på klassene – junior menn, junior kvinner, senior menn, senior kvinner, veteran og SH. 

Jeg leverte sesongbeste i høst med 621,4 poeng på lørdag, mens det på søndag ble 619,1 poeng. Det holdt til 5.plass i seniorklassen begge dager. Internasjonalt, så holder ikke de resultatene mål. Men som tidligere skissert, så har jeg nå skutt luftrifle i 10 år, uten å få nevneverdig dreisen på det. Det er en øvelse, hvor jeg i hovedsak konkurrere mot meg selv, og en øvelse jeg prioriterer for treningens skyld, fordi det er uvurdelig god trening for stående skyting. 

Sånn sett, så kan jeg si meg greit fornøyd med helgen, selv om man alltid ønsker mer. På heltall viste jeg en stor framgang med 595 lørdag (tangering av heltall-pers), og 593 søndag. Klarer jeg å strukturere balanse, holde og tørrtrening enda bedre i vinter, så er jeg helt sikker på at framgangen også vil komme på desimaler etterhvert, som igjen vil gi enda bedre effekt på 50m-øvelsene. 

To superfinaler

Under Fredrikstad Open er det ikke egne finaler for hver klasse. Det arrangeres derimot en semifinale etter innledende skyting, og en egen superfinale til slutt. Etter innledende ble de 29 beste 60-skuddene samlet til en semifinale, som bestod av 10 skudd på 8 minutter. Deretter ble her de åtte beste semifinale-resultatene samlet til en superfinale, som foregikk under det vanlige finaleprogrammet med elimineringer underveis. 

Jeg kvalifiserte meg til superfinalen begge dager, som nr 6 i semifinalen lørdag og nr 3 i semifinalen søndag. I superfinalen ble det 7. plass lørdag og 6. plass søndag. Lørdagens superfinale var svakt gjennomført. Søndag fungerte det mye bedre, med unntak av et enkeltskudd der balansen sviktet. Jeg var for feig på avtrekkeren, ventet for lenge og burde ha tatt opp og startet på nytt. Istedenfor skulle jeg tyne det helt til øynene ble blå, og akkurat i det skuddet gikk av fikk jeg en svai i kroppen. Det ble en 8,8. Da raste jeg nedover resultatlista, og selv om avslutningen var god, så ble jeg eliminert på 6.plass, 0,1 poeng fra 5.plassen. Veldig irriterende, men god læring og fin erfaring. 

Nye norgesrekorder


Jeanette Hegg Duestad og Vegard Nordhagen satte norgesrekorder i juniorklassen under Fredrikstad Open. Her under junior EM i fjor. FOTO: Skytterforbundet

Det ble levert solide resultater på rekke og rad under stevne. Jeanette Hegg Duestad satte ny norgesrekord i junior kvinner og Vegard Nordhagen gjorde det samme i junior menn. Resultater som tilsvarer topp internasjonalt seniornivå i øvelsen. Det er spesielt moro å se Nordhagen om dagen, som tilnærmet satser profesjonelt på fulltid denne sesongen og har tatt svært store steg allerede nå. Mye takket være disiplinert og solide treningsmengder. 

Alle resultater fra årets Fredrikstad Open finner du HER

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg