Uttakskriterier for 2019-sesongen

Sesongen 2019 er den store kvoteplass-sesongen. Det skytes fire verdenscuper, i tillegg til European Games og EM 50m. I alle disse konkurransene vil det være mulig å hente kvoteplass for sin nasjon til OL i Tokyo. Kvotesystemet er litt komplisert, så jeg skriver heller mer utfyllende om det i et annet blogginnlegg senere. 

Uansett, så blir det en hektisk sesong med potensielt mye reising og mange viktige konkurranser i utlandet. Min første store test i 2019 blir i New Delhi, hvor sesongens første verdenscup arrangeres i slutten av februar. Deretter er neste store mål sesongens andre verdenscup i Beijing. Jeg er forhåndsuttatt til begge disse på 50m helmatch. Dermed rettes fokuset allerede nå på mest mulig riktig trening, med tanke på å prestere på mitt beste, samt å være i toppslag i slutten av februar. 

De beste fra 2018 – forhåndsuttatt på alt 

Sesongens tredje verdenscup går i München i slutten av mai. Deretter arrangeres European Games i midten av juni. 2019-sesongen avsluttes med verdenscup i Rio De Janeiro i slutten av august, samt EM 50m i Bologna, Italia, i september. Jenny Stene og Henrik Larsen er de to på Skytterlandslaget rifle som er forhåndsuttatt til alle de seks store mesterskapene denne sesongen, etter svært sterke internasjonale plasseringer i olympiske disipliner i 2018. 


Jenny Stene og Henrik Larsen leverte svært sterke resultater i 2018, og har begge blitt forhåndsuttatt til alle de store konkurransene i 2019-sesongen. Her fra VM i Sør-Korea. FOTO: Skytterforbundet

Videre er Jeanette Hegg Duestad og jeg forhåndsuttatt til to verdenscuper, mens Katrine Lund og Endre Hagelund er forhåndsuttatt til en verdenscup. Videre gjelder det å vise seg godt fram i alle øvrige nasjonale og internasjonale konkurranser, for å få en plass i de seks store mesterskapene kommende år. Spesielt gjelder dette: Romjulsstevne i Alfhallen 50m (28-29 desember), Kisen Open 10m (11-13 januar), NM 10m (5-7 april), Fredrikstad 50m (13-14 april). I tillegg vil det være et eget uttak til verdenscupen i Rio og EM 50m den 6-7 juli (sted ennå ikke bestemt). 

Så nå er det bare å trene på og gi bånn gass for å være best mulig rustet foran sesongen. Jeg er kjempemotivert og gleder meg masse.

Les alt om uttakskriterer rifle foran 2019-sesongen HER 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg