Motiverende samling på Olympiatoppen

European Games er en internasjonal multisportkonkurranse som ble lansert av Comités Olympiques Européens under deres 41. generalforsamling i Roma 8. desember 2012. Det er kun europeisk deltakelse i mesterskapet, som også har fått kallenavnet Europalekene og Europeisk Sommer-OL.

I likhet med Asian Games, African Games, Pan American Games, Pacific Games og Commonwealth Games, så er det de individuelle idrettene som er i et soleklart flertall og har størst fokus. Lekene fra de øvrige nevnte kontinentene har derimot en lang historie, men European Games er noe helt nytt. Det ble for første gang arrangert i Baku, Aserbajdsjan 2015. I 2019 har lekene blitt satt til Minsk, Hviterussland. 

Gode samtaler

Totalt skal det konkurreres i 15 ulike idretter under lekene: Bueskyting, Badmington, Basketball, Bordtennis, Boksing, Bryting, Beach fotball, Friidrett, Judo, Karate, Padling, Skyting, Sykling, Sambo (kampsport) og Turn. 
Flere av de aktuelle norske utøverne i de nevnte idrettene møttes tirsdag til fellessamling på Olympiatoppen. Ledet av Marit Breivik som er ansvarlig for sommeridrettene for Olympiatoppen. Her diskuterte vi blant annet spilleregler og målsettinger for den norske troppen. I tillegg fikk vi gode samtaler og bekjentskaper på tvers av idrettene, med hele støtteapparatet og et godt innblikk på hva som venter i Minsk.


Selfie med Grace Bullen fra Fredrikstad. Nylig U23-verdensmester i bryting. Bullen tok også bronse under forrige European Games i Baku. 

Etter samlingen fikk jeg kjørt meg kraftig med en svært hard fysisk økt på Toppidrettssenteret. En lærerik og motiverende dag. Spesielt var det artig å bli kjent med andre utøvere fra andre idretter. Høre hvordan de jobber i sin treningshverdag og hvilke fokusområder de har under viktige konkurranser. 

Uttak offentliggjøres til våren

I skyting er det maks kun to utøvere per nasjon som kan stille i hver øvelse, akkurat som i et Sommer-OL. Kvoteplasser deles ut utifra den Europeiske rankingen. Trolig må man være på topp 20 i denne rankingen, for å skaffe kvoteplass til sin nasjon, uten at jeg vet dette med hundre prosent sikkerhet. I så tilfelle, så har Norge nok kvoteplasser til å kunne stille med to skyttere i hver gren. Både Henrik Larsen (luft og match), Endre Hagelund (luft), Jenny Stene (luft og match) og Katrine Lund (match) ligger høyt nok opp på rankingen til at Norge kan fylle plassene sine på rifle. 

Det norske uttaket på rifle offentliggjøres ikke før til våren. I så måte blir alle internasjonale konkurranser før den tid viktige arenaer å vise seg fram på, spesielt verdenscupene i India og Kina. Jeg gleder meg enormt til sesongen. Det er mange potensielle godbiter å se fram mot. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg