Helsprekk på Viken II-finalen

I tillegg til mye trening og to helmatch-konkurranser, har jeg også denne uken vært opptatt som både skytter og arrangør for årets Viken II (DFS-skyting, Landsdelskretsstevne) 15m innendørs. 

I år var mitt Høland/Bjørkelangen skytterlag arrangør for 440 deltakere. Skyttere fra de fem samlagene Akershus, Follo, Oslo, Solør og Østfold. Lange og litt slitsomme dager, men som likevel ble rodd flott i land av en herlig dugnadsgjeng. 

Sportslig så var jeg en av de største favorittene og tittelforsvarer fra i fjor. Det startet suverent på den innledende 25-skudden med 249 av 250 poeng, noe ingen andre klarte å kopiere. Dermed ble det skive 1 i finalen, i år som i fjor. Nytt av året var at det i år var to finaler og til sammen 45 tellende konkurranseskudd. Det ble arrangert to såkalt svenske-finaler. Først fem skudd kne og fem skudd stå i serie, som dannet grunnlaget for 35-skudd resultatet. Deretter nye fem skudd kne i serie og 5 enkle ståendeskudd, i en egen superfinale for de ti beste etter 35-skudden. 

Mellomfinalen

Og nettopp jeg skal være sjeleglad for at det i år var 45 skudd og ikke vanlige 35 skudd, som ble tellende. Jeg startet bra i “mellomfinalen” med 50 av 50 poeng i kne, en kjempefin serie som satt litt skjevt opp til venstre. I stående ble rullgardinen slått ned. Jeg klarte ikke å roe ned kroppen som ønsket, og kjente nesten på den klassiske “LS-pulsen”. I tillegg satt ikke nullpunktet som det skulle og jeg hadde en skjev høyretendens på serien. Da forsvant poengene brutalt raskt og 45 av 50 poeng var svært skuffende. 

Superfinalen

Jeg skjøt meg dermed ned fra 1. plass til 7. plass, men fikk heldigvis en ny sjanse i superfinalen. Der ble det 49 poeng i kne, og muligheten for seier var dermed nærmest spolert. I stående var jeg da i et helt annet modus. Var mer nøye på nullpunkt og klarte også å roe ned kroppen bedre, men var tross alt i angrepsposisjon og ikke i en posisjon der jeg skulle forsvare noe. Den mentale biten ble derfor noe helt annet. Jeg gjorde det jeg hadde trent på, skjøt fem av fem blinker og endte til slutt på 2.plass. Et poeng bak gullet. 


Pallen under årets Viken II 15m. Marianne Stigen fra Rælingen vant med totalt 444 poeng, undertegnede på sølvplass med 443, mens bronsen gikk til Åse Marit Myrvang fra Steinsgård også med 443 poeng. 

Dermed ble det en plassering dårligere enn i fjor. Det er jeg langt fra fornøyd med. Med tanke på det utgangspunktet jeg hadde, alle treningstimene jeg har og all den erfaringen jeg har, så burde jeg ha vunnet dette greit. Det er oppsiktsvekkende og svakt at jeg ble såpass preget som jeg ble, underveis på den ene stående-serien. En fin påminnelse om at ingenting gjør seg av seg selv. Jobben må gjøres 110 %, selv om denne grenen er som hobbyskyting å regne for min del. Avslutningen var kjempebra og i treningsdagboken, så er det den gjennomføringen som får mest fokus. Så må jeg finne forbedringer på pusteteknikk og mentale triggere, som gjør at jeg får roet ned kroppen enda bedre for framtiden. 

Det ble en gullmedalje på stevne likevel. Den kom i samlagsskytingen, hvor fire skyttere fra hvert samlag skyter et grunnlag på 10 skudd hver. Her tok mitt Akershus seieren poenget foran Oslo. 


Akershus sitt vinnerlag i samlagsskytingen for seniorer. Fra venstre: Lars David Øvrum, Kjersti Nyborg Teigen, Magnus Bjerke og undertegnede. 

Dette var det siste året, hvor Viken II 15m arrangeres slik det har blitt gjort til nå. Neste år blir stevne endelig offisielt, men det pålegges da at en finale på kne og stående erstattes med en finale på 10 skudd liggende. Hva jeg mener om sistnevnte er en helt annen sak. Det kreves et eget blogginnlegg om det, som kanskje kommer i nærmeste framtid 🙂 

Alle resultater fra årets Viken II 15m finner du HER

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg