To fine helmatch-gjennomføringer i Alfhallen

Denne uken har jeg testet meg på to helmatch-konkurranser i Alfhallen, da Kisen MSL arrangerte sitt årlige november-stevne. 

På torsdagen ble det 1179 poeng etter seriene: 395 kne, 397 ligg og 387 stå. Her ble det også seier. 

Lørdag ble det 1180 poeng etter seriene: 396 kne, 397 ligg og 387 stå. Her ble det andreplass bak Henrik Larsen som skjøt 1181 poeng. Vi fulgte hverandre tett hele veien, og var helt likt før stående. Her var Larsen ett poeng bedre enn meg og knep også seieren med ett poeng. 


Bildene viser utskrift fra helmatchene mine på Kisen sitt november-stevne. 1179 poeng på torsdag og 1180-poeng på lørdag

Gjennomførte også en 60 skudd liggende til 626,1 poeng. Her var det tøft nivå og jeg endte på en 3.plass. Henrik Larsen best med 628,6 poeng. Kjell Roar Livold på 2.plass med 627,5 poeng. Resultater fra stevne finner du HER

Minimumsnivå  

Selv om 1179 og 1180 poeng er fine poengsummer, så er det også et minimum av hva det bør være. Spesielt innendørs. Det sier jeg med henvisning til det nivået som er i verdenstoppen, og som har vært vist denne sesongen. I et mesterskap, hvor alle de beste i verden samles og det skytes under gode forhold, så må man skyte tett opp mot 1180 poeng for å sikre seg en finaleplass.

I 2018-sesongen var verdenscuprunden i München, samt helmatchen i VM to av de stevnene som hadde såkalt “silkeforhold”. Der var finalegrensen 1178 poeng i München og 1177 poeng i VM. Da trenger man ikke være rakettforsker for å forstå at nivået minimum bør være 1180, når man skyter lokale stevner innendørs her hjemme i Norge, hvis man har målsetting om kvoteplass i 2019. Så brutalt og tøft er det. Men det er jo derfor dette også har blitt en idrett, hvor man må være profesjonell heltidsutøver, hvis man har drømmer av det olympiske kaliberet. 

Jeg er likevel godt fornøyd med at jeg leverer poengsummer opp mot det jeg viste på november-stevne, samtidig som jeg er inne i en tøff treningsperiode. Kneskytingen, som ødela finalemulighetene i VM, var svært solid både på torsdag og lørdag. Stående kommer seg også, selv om jeg enda har vesentlig mer å hente på både holding og balanse. 

Kommende uke har jeg mest fokus på luftrifla, ettersom jeg skal skyte Fredrikstad Open den kommende helgen. Treningsfokuset vil da være mye basis, samt litt mer konkurransepreget i slutten av uken, da det er konkurranser både fredag, lørdag og søndag. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg