Ny finalepers med luftrifla

Ny lang treningsdag i dag. To økter med landslaget i Alfhallen. Både holdetrening, tørrtrening, balansetrening, finaletrening og scatt simulator. På kvelden ble det en tur til Trosterud, hvor Oslo Østre Sportsskyttere arrangerte luftstevne med påfølgende finale. 

Som nevnt tidligere har 10m luft vært en gren jeg aldri helt har fått dreisen på, men det er en øvelse jeg likevel skyter mye fordi det er ekstremt god stående trening. Siden resultatene mine her er langt unna verdenstoppen, så blir det heller mer fokus på å konkurrere mot meg selv og ta det som trening til 50m. 

Jeg hadde mange gode perioder og flere kanongode enkeltskudd på stevne i dag, men det blir for varierende over 60 skudd, og da blir det ikke noen særlig god poengsum på desimaler. Slet en del med å finne godt nok nullpunkt og har ikke god nok balanse i kroppen, som igjen gjør at det blir for mye usikkerhet i teknikken. 618,3 poeng ble det til slutt. Endre Hagelund ble best av gutta med 624,9 poeng. 

God finaleskyting


Det ble en jevn finalekamp mot Jenny Stene, hvor Jenny til slutt vant med 0,2 poeng. (NB! Stene skyter også for Kisen, men grunnet en feil står Oslo Østre oppført som lag her). 

I finalen fungerte ting derimot mye bedre. I alle NSF-finaler starter man på 0-poeng. Jeg var derfor i angrepsposisjon og skjøt med en visshet om at jeg ikke hadde noe å tape. Nullpunktet var også godt, og jeg var veldig flink til å etterholde/følge ut alle skuddene på en god måte. På 24 finaleskudd endte jeg på 250,4 poeng. Dette er ny finalepers i øvelsen. På den andre 5-skuddserien hadde jeg også enromt god kladding med 10,8 – 10,7 – 10,6 – 10,4 – 10,9 til 53,4 poeng, noe jeg heller aldri har prestert med luftbørsa før, verken på trening eller i konkurranse. 

“Europas beste junior-dame” Jenny Stene satte først banerekord med 627,8 poeng og enda en ny banerekord i finalen, som hun også vant med 250,6 poeng. Stene har tidligere i år tatt verdenscup-medalje og skutt VM-finale i seniorklassen. I år har hun også fått plass på et av de beste Bundesliga-lagene i Tyskland. Stene er et unikum på skytebanen. Det skal bli en fryd å trene enda mer med henne framover. Ei dame som vi garantert kommer til å høre mye av i framtiden. 


Pallen etter finaleskytingen tirsdag kveld på Trosterud. Jenny Stene ble best foran undertegnede og Endre Hagelund. Fin trio fra Kisen MSL. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg