Mandag morgen……

Min kanskje aller største svakhet er balanse og svaiing i stående skytestilling. Videre er jeg kjent for å ha en svært god innebygd timing, noe som innebærer at jeg er flink til å få skuddet til å gå av på rett tidspunkt. Det er en av grunnen til at jeg kan skyte svært gode stående-serier på både 50m og 300m. Jo lengre avstanden er, desto mindre utslag får svaiingen og du får større sjanse til å redde deg inn ved blant annet god timing og fine avtrekk. 

Men effekten gjelder også motsatt. Desto nærmere avstanden er, desto større utslag får svaiingen. Jo nærmere målet du sikter på er hullkornet, jo mer vil du merke svaiing og ubalanse i kroppen. Dette er kanskje også en av grunnene til at jeg egentlig aldri, utifra treningsgrunnlaget mitt, har fått det til å stemme veldig bra på 10m luftrifle

Luft er enorm god trening for stående

Øvelsen er derimot olympisk og er jo perfekt stående-trening til de andre disiplinene jeg hevder meg bedre i. Derfor kommer jeg også til å være aktiv med luftrifla kommende sesong. Mest på trening, og en del i konkurranser også, selv om jeg i 10m-konkurransene ikke kommer til å fokusere så mye på resultatene. 

I dag startet uka med en noe langtrekkelig 10m økt i Alfhallen. Tørrtrening og balansetrening, på det jeg kaller for “prikk mot vegg”. En liten prikk på vegen, cirka 10-15 centimeter fra hullkornet. Jobbe med å holde prikken dønn midt i hullkornet, bli kjent med egen balanse, jobbe med balansepunktene i fotbladet og leggene, samt pusting. Det er sinnsykt vanskelig. Bare å prøve selv. Da merker du automatisk flere ting som det er verdt å ta tak i. 

90 minutter sto jeg der mot veggen og jobbet, før jeg ikke klarte mer å måtte skyte noen skudd. Det er lenge. Litt for lenge, til å bare se på en prikk. Men det skal hjelpe, og det er derfor jeg gjør det 🙂

  

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg