NM bronse 60 skudd ligg 50 meter – i seniorklassen!

Jeg er i helgen på stort NM i Elverum på det flotte skytteranlegget terningmoen. Stort mesterskap hvor jeg skal igjennom 60 skudd ligg + 3×40 skudd helmatch 50 meter. 3×20 skudd halvmatch + utvidet helmatch 300 meter.

Mesterskapet startet i dag, hvor 60 skudd ligg på 50 meter var den aller første øvelsen. Og jeg kan med god samvittighet si at jeg nok i dag har prestert min største prestasjon på skytterbanen, iallefall på liggende. For skyttermessig er en bronse i denne øvelsen mot den mostanden jeg møtte, mye større enn å skyte 347 poeng på et DFS stevne.

Forholdene var heller ikke lette. Men med jevn vind fra venstre mot høyre hele veien, gjorde det litt enklere. På prøveskuddene tenkte jeg at jeg skulle gi F i vinden, å se hvordan det gikk. Etter å ha brukt tre skudd på å skyte meg inn, skjøt jeg 17 prøveskudd, hvor jeg dret i vinden og kun fokuserte på rytme og teknikk. Det resulterte i 17 blinker.

Når jeg startet serien og det “virkelig” gjaldt, så klarer man jo å ikke gi bengen i vinden. Jeg stoppet og ventet mye, tok ingen sjanser. Kanskje dette var riktig, eller kanskje jeg burde vært like offensiv som på prøveskuddene, noe som kunne resultert i et ennå større resultat. Uansett så gikk det hele utrolig bra. 100 99 100 98 99 99 = 595 poeng. Slutten var litt preget av nerver, men jeg synes at jeg klarte å kontrollere spenningsnivået veldig bra.

Med mange innerblinker ble det også skive 3 i finalen. I finalen lå jeg side om side med landets desidert beste skyttere og skyttere som også er klar for London OL. Stian Bogar på skive 1 med 596, Ole Magnus Bakken på skive 2 med 596. Hans Kristian Wear og Vebjørn Berg på skivene til høyre for meg med også 595 poeng. Kim Andre Lund 594, Are Hansen 593 og Øyvind Solbrekken Flatla 592 fullbyrdet finalelaget.

Etter fine prøveskudd, startet jeg finalen godt med 10,8 10,6 og 10,6 litt høy i skiva. Der og da ledet jeg hele greia. Så kom motgangen med en høy 9,9 som jeg ikke så, og en 9,7 på skuddet etter, som jeg tror ble tatt av vinden. Da så fokuset ut til å glippe, men heldigvis lot jeg meg ikke felle og fortsatte å jobbe på. Det fikk jeg lønn for. Etter fine blinker på resten av skuddene og 103,9 poeng i finalen ble det bronse. 0,1 poeng føre Ole Magnus Bakken, som er skal skyte OL i akkurat denne øvelsen.

En svært fortjent gullmedalje til Stian Bogar med 104,1 poeng i finalen, mens Vebjørn Berg tok sølvet etter den beste finalen med 104,8 poeng.

Helt vanvittig artig og stort å se at man på en god dag ikke er noe dårligere enn de aller beste.

 I morgen skyter jeg favoritt øvelsen helmatch klokken 0900 på morningen. Jobben med å nullstille seg er allerede godt i gang!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg