Skjøt meg opp til 7. plass på Viken II – Tobias Lillekvelland Viken II mester!

Sarpsborg og Rygge skytterlag stod for et flott arrangement av årets Viken II i baneskyting. Noe kluss med finaleanvisningen på 100 meter, samt noe venting som det alltid er på premieutdelingen, ellers gikk alt flott og effektivt for seg. Tommel opp for arrangøren! 

Lagskytingen for skytterlag, var første match på programmet. Dette ble for første gang arrangert i fjor og ble for første gang arrangert på landskytterstevne i Elverum 2010. De tre beste etter innledende skyting fra hvert skytterlag møter opp for lagskyting, hvor det skytes i resultatrekkefølge. Alle skyter et vanlig grunnlag, med speaker og lukket anvisning på ankeretappe. Lagskyting i seg selv er veldig artig. Dette er et strålende insiativ som jeg håper er kommet for å bli. Derfor er det veldig skuffende at kun 7 av vel nesten 20 lag stilte. Kanskje mer informasjon om lagskytingen før og under stevne er en idee, da flere knapt viste at de skulle skyte dette i det hele tatt. 

Jeg skjøt ankeretappen for Høland/Bjørkelangen. Lagskyting på slike dager er spesielt. Man representerer ikke seg selv, men et helt lag. Jeg hadde puls og var litt preget av situasjonen. Leverte fine avtrekk, men hadde ikke turen med meg. 96 poeng med 9,8 som dårligste skudd. Høland/Bjørkelangen tok 4. plassen. Rygge vant foran Råde og Nordstrand. 

På samlagskytingen var jeg noe roligere. Skjøt 97 poeng, etter at liggendeskuddene satt noe skjevt ut til høyre. Også her bar resultatene preg av at det var lagskyting og puls under jakka. 98 poeng var det beste grunnlaget som ble anvist. Mitt Akershus 1 kom til slutt på en 3. plass ( Simon Claussen 97, Ola Herje 94, Daniel Listou 97 og Halvor TH Svendsen 96). Østfold 2 (rent damelag) vant foran Østfold 1. 


Østfold 2 seiert i samlagskytingen. Rent damelag! Fra venstre: Martine Minge, Maren Kristine Heier, Giske Bach og Marianne Berger. (Tre tidligere NTG elever på laget)

3. plass til Akershus 1. Fra venstre: Daniel Jøndal Listou, Halvor Thrane Svendsen, Simon Kolstad Claussen og Ola Herje (Alle på laget under 24 år)!

Rett etter lagskytingene skjøt jeg finaleomgangen i laget før “kongelaget”. Jeg var rolig og avslappet, fokusert og gjorde arbeidsoppgavene mine riktig. 100 poeng (7*) er nok det beste jeg har skutt i omgang sammenheng på 300 meter. Jeg lå på 16. plass før finalen og da ingen klarte å kopiere 100 med syv innerblinker, gjorde jeg et stort byks i fra 16. plass – 7. plass (343 poeng). 

Tobias Lillekvelland fra Nordstrand ble Viken II mester! 100 (5*) på omgangen og 346 poeng. Vebjørn Berg hadde skive 1, fikk anvist to hårfine niere ut venstre og ble rangert bak den allsidige skytteren fra Sørumsand. Lillekvelland som er best kjent som feltskytter, har nå Viken II titler i både bane og feltskyting. I kongelaget var det skiftende vind under skytingen og den tidligere NTG Lillehammer eleven tok en sjans og skjøt med feltammo i finalen, noe som kan ha vært seiersavgjørende. Serien satt midt på og hadde ingen skjev tendens! 

Vebjørn Berg ble prins. Martine Minge fra Råde (tidligere NTG Kongsvinger elev) tok 3. plassen med 345 poeng, ble prinsesse og beste Aftenposten/ungdomsskytter. 

 


Vebjørn Berg (til venstre) gratulerer Tobias Lillekvelland etter “kongelaget” i Viken II! 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg