1170 poeng på stevne i Alfhallen!!

Tirsdag skjøt jeg mitt beste gjennomførte skyterstevne, så langt i livet. For første gang fikk jeg ordentlig klaff i alle tre stillinger, og da kom også poengsummen som har vært en drøm helt siden jeg startet med matchskyting: 70 tallet på helmatch! 

Selvom dagen skulle ende i jubelscener, så var det plunder på liggende i starten. Skiva mi stod på DFS program og ikke på matchprogram, når jeg startet serien og skjøt to skudd uten å få anvist, merket jeg at det stod 5 skudd ligg – og ikke 60 skudd ligg. Dette ble rettet på etter en stund, men her burde jeg bedt om å få nye prøveskudd. Startet nølende og famlende og skjøt to niere i rask rekkefølge i starten. Heldigvis tok jeg meg raskt sammen og kom inn i en veldig bra flyt. 595 poeng på 60 ligg etter en flott gjennomføring, sett bort i fra starten. Sliter dog ennå fortsatt med litt høydespredning i liggende. 

På stående startet det som det ofte har gjort. Mye gode skudd, men mange gode niere, isteden for dårlige tiere. Det var nære på at frustrasjonen og sinnet tok over da den åttende gode nieren ble anvist på skudd nr 12, men heldigvis tok jeg meg sammen og ble ennå mer skjerpet på det jeg skulle gjøre. Jobbet veldig veldig bra gjennom resten av stående skytingen. Gjennomførte akkurat slik jeg ønsker å gjøre det, gav meg aldri og stod på hele veien. Selvom persen er på 384 poeng, så er dagens stående gjennomføring den beste i karrieren. Tre dårlige skudd på (9,0 9,2 9,4) resten var fra 9,5 og innover. 

Knestående startet også forrykende. Flyten satt fra første skudd av og etter 28 skudd hadde jeg prikket inn 26 blinker. Dessverre begynte da 1170 tallet å blinke for mye i tankegangen og blokkerte for arbeidsoppgavene. Fem poeng borte på de neste fire skuddene kom som en følge av dette. Så stor er fallhøyden i denne idretten, når fokuseringen blir svekket av ønsketenking. Jeg skjøt tre blinker etter dette, før nervene kom tilbake igjen og dagens andre åtter på kne var et faktum. Fire skudd igjen og fire blinker måtte til for å nå 70 tallet. Heldigvis kom nå sinnen og frustrasjonen til nytte. Jeg gikk veldig offensivt til verks og kjørte på uten å nøle et sekund. Fokuset holdt på å glippe på siste skuddet, men takket være et perfekt avtrekk, så satt også det i tieren. 

En stor dag på skytebanen tross et vanlig åpent stevne!

NM er til neste helg, og selvom det er Viken II og samlagsskyting denne helga, så blir det viktig å bygge videre på gårsdagens konkurranse. Knallhard og fokusert jobbing hele matchen igjennom, med både kropp og hodet er det som skal til for å lykkes!


En ny milepæl er nådd: 1170 poeng på 3×40 skudd helmatch 50 meter!  FOTO: Daniel Sørli

Andre resultater fra Alfhallen så langt: 

Vebjørn Berg: 593 og 1167. 
Kim Andre Lund: 597 og 1149
Harald Stenvaag 598
Lars Lømo: 592 (N.rekord i V65)

Junior: 
Håkon Sørli: 593 og 1157
Jenny Vatne: 594

Siri Mortensen, Stian Bogar og Hanne Skarpodde skyter alle i morgen (torsdag)

1 kommentar
  1. Fantastisk prestasjon Simon! Gratulerer med nok en milepæl 🙂
   Ps. En rød tråd hele veien i dine skyteberetninger er at du skyter aller best når du er offensiv – så hold deg til den innstillingen 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg