Videre i Østlandscupen – selv med 34 skudd på unge Claussen

Norges største lagcupskyting for seniorer i baneskyting er i gang igjen: Østlandscupen. Asker skytterlag er arrangør for den populære og tradisjonsrike cupen for skytterlag over hele Østlandet som startet for første gang i 1970. Lag utenom Østlandet kan også delta, men vil hele tiden på bortekamper. Åtte skyttere deltar på hvert lag, og alle skytterne teller på laget. Etter 1. runde deles lagene inn i A-cup og B-cup, der vinnerne av 1. runde går til A-cup og taperne til B-cup. Nytt i årets cup er at det ikke vil bli noen lucky loosere. 

Mitt Høland/Bjørkelangen trakk en vanskelig bortenøtt i Rollag og Veggli som vant A-cupen for 2 år siden. Føre gårsdagens oppgjør, så var det flere spenninger knyttet til laget vårt. Øyvind Nitteberg som har vært fast mann på laget i flere år, har vært under kniven og blir ikke å finne på baneskyting i år. Øyvind Kongtorp Lier, som med unntak av Norges Cupen ikke har skutt et skudd siden LS i Bodø, samt Sigbjørn Lunner og Oddveig Kjøsnes som heller ikke har avfyrt skudd på over 6 måneder, var de mest spennende kortene. Men typisk nok var det også disse som leverte de nødvendige varene. 
340 poeng på både Lunner og Kjøsnes. Kongtorp Lier viste igjen hvilken utrolig teft han har, og det er synd at han ikke satser mer enn han gjør. 147 poeng på klassen, 243/342 poeng er imponerende med så lite skudd i kroppen som han har. I tillegg leverte Siri Mortensen og Thomas Bråthen varene med henholdsvis 346 og 344.

Dermed ble heldigvis ikke min tabbe avgjørende for resultatet. Jeg hadde på seriene: 50 48 49 + 98 = 245 poeng før omgangen. Omgangen var helt suveren helt til omladning. Etter omladning datt magasinet ut, jeg dro det opp igjen og skjøt skudd nr 7, før det falt ut igjen. Slik var prosedyren også på skudd åtte og skudd 9, uten at jeg forstod hva feilen var. Dermed falt magasinet ut hele 4 ganger på slutten, og tiden ble så knapp at jeg ikke rakk det siste skuddet. Selvfølgelig burde jeg hatt et full ladet magasin i reserve, noe jeg ikke hadde. Dermed ble det 89 poeng med åtte blinker på de åtte første, en nier og blank anvisning på det siste skuddet.

Heldigvis ble som sagt ikke dette utfallet matchavgjørende. Høland/Bjørkelangen vant med 2712 mot Rollag og Veggli sine 2706. Vi går til A-cup, mens Rollag og Veggli med sitt tross alt gode mannskap, blir blant de store favorittene i B-cupen. Ellen Tråen fra Rollag og Veggli ble kveldens beste skytter med 347 poeng. 

Ser mann på alle lagene i årest Østlandscup, så har Jondalen og Oslo Østre A på papiret de sterkeste lagene, og bør regnes som forhåndsfavoritter. Høland/Bjørkelangen, Blaker og Nordstrand A, regnes etter min mening som de strøste utfordrerne. I tillegg så må Løiten heller ikke glemmes. Neste runde er kvartfinale, så semifinale før de fire beste lagene i A-cup og B-cup møttes til finale på Asker sin skytterbane 16.09.12. 

Resultater fra våre skyttere: Nina Bøe: 330, Simon Kolstad Claussen 334, Kjersti Nyborg Teigen 336, Oddveig Kjøsnes 340, Sigbjørn Lunner 340, Øyvind Kongtorp Lier 342, Thomas Bråthen 344 og Siri Mortensen 346.

Mer info om Østlandscupen finner du på hjemmesidene til Asker skytterlag http://asker.skytterlag.no/ocup/ocup.php

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg