1179 poeng i World Cup München – men ingen finaleplass……

Som jeg skrev i forrige innlegg, så er det årlige verdenscupstevne i München på mange måter årets største og tøffeste internasjonale skytterstevne.
Først på grunn av deltakelsen, hvor nesten 150 deltakere fra omlag 100 ulike nasjoner kjemper om finaleplasser og medaljer. Men også på grunn av banen i München, som er kjent for å høste svært høye poengsummer. Utendørsbanen ligger, i forhold til mange andre verdenscupstandplasser, ganske godt skjermet for vind, i tillegg til flotte lysforhold. Svært viktig elementer som spiller inn, hvis man skal treffe blink hver gang på en tier som er 10,4 mm stor på 50m avstand.

BRUTALT NIVÅ
Det arrangeres fire verdenscuper i sesongen og stevne i München er hvert eneste år det stevne som har de høyeste poengsummene og de høyeste finalegrensene. Året 2019 ble intet unntak, snarere tvert i mot.
I OL-året 2016, gikk finalegrensen på helmatch for menn for første gang i historien på 1178 poeng. I 2017 skjedde det samme igjen, mens det i fjor for første gang var to mann på 1178 poeng som ikke fikk skyte finale.
I år kan ikke nivået karakteriseres som annet enn brutalt. Siste finaleplass (8.plass) fra kvalifiseringen gikk i år på 1180 poeng, mens det var åtte nye mann som fulgte rett bak (fra plass 9-16) på poenget bak – 1179 poeng.
For å komme på topp 40 måtte man ha 1171 poeng, en poengsum som for 8-9 år siden mer eller mindre var regnet som bankers for finaleplass. Se de sinnsyke innledende resultatene HER

GOD GJENNOMFØRING
Jeg var en av åtte mann på 1179 poeng og endte på en 15. plass. Poengsummen er min nestbeste i en verdenscup noensinne, og da blir det dumt å være misfornøyd. Jeg hadde 1178 poeng i elimineringen dagen før, hvor jeg kom på 2. plass i mitt lag. På hovedkonkurransen var vindforholdene noe bedre, og da måtte man sporenstreks opp på 1180-tallet for å kjempe videre om kvoteplasser og medaljer.

Tre mann i 1179-klubben fra helmatchen i München. Undertegnede flankert av Alexander Schmirl (Østerrike) og Jan Lochbihler (Sveits). Alle tre ett hårfint poeng unna finaleplass.

Sett i ettertid på gjennomføringen min, kunne og ville jeg egentlig ikke gjort så mye annerledes. Jeg kjempet hardt hele veien, i alle tre stillinger, og skjøt stort sett veldig godt hele veien.
Unntaket var kanskje starten på stående skytingen, hvor det ble litt for mange niere. Etter å ha startet med fire strake tiere, kom jeg inn i en liten blindsone og nierstim fra skudd nr 5 til 12. På disse åtte skuddene ble det totalt seks niere. Etter å ha tatt pause og snakket med trener, så tapte jeg kun syv poeng på de siste 28 skuddene. Likevel – et hårfint poeng for mye.
Sett i ettertid, burde jeg kanskje tatt en tidligere pause enn jeg gjorde, da jeg dro med meg en del usikkerhet ved å skyte niere som jeg egentlig ikke kunne gjøre rede for.

Landslagskollega Henrik Larsen kvalifiserte seg for finale med 1182 poeng og endte på en 5. plass etter finaleskytingen. De to kvoteplassene gikk til Korea og Serbia. Resultater HER.

HJEM OG TRENE BEDRE
Jeg var ikke tatt ut til å skyte luftrifle i denne verdenscupen, og dermed ble 15. plass fasiten denne gangen. Så nært, men likevel så fjernt. Nivået i idretten jeg driver med har aldri vært høyere enn den er nå. Finalegrenser på 1180 poeng på helmatch og 630 poeng på 10m luftrifle er grensesprengende og man er mer eller mindre kraftig naiv, hvis man tror man kan hevde seg i dette selskapet uten å være profesjonell fulltidsutøver.

Det er derfor bare å komme seg hjem og trene enda bedre for å få de nødvendige millimeterne på sin side ved neste anledning. Neste store konkurranse er European Games i Hviterussland. Før det er det blant annet tre konkurranser under Masters Århus i Danmark. Det blir tre fine tester, spesielt med tanke på vindskyting og finaletrening.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg